Over mij

Mijn leven lang ben ik al gefascineerd door verhalen. Als kind verslond ik boeken en films, als tiener ontwikkelde zich dat in een belangstelling voor geschiedenis. Dat ging ik dan ook studeren aan de Radboud Universiteit in mijn thuisstad Nijmegen. Tijdens die studie, waarin ik ook een semester doorbracht in het Spaanse León, raakte ik geïnspireerd door de denkers van de Verlichting en hun optimistische vertrouwen in de rede. Na mijn bachelor stapte ik over naar een master filosofie. Wat waren de grote ideeën die de menselijke geschiedenis aandreven?

Als filosofiestudent raakte ik betrokken bij het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS), waar ik ontdekte dat ik niet alleen als lezer, maar ook als schrijver mijn steentje kon bijdragen. Als redacteur schreef ik interviews met rappers en cabaretiers, reportages over drag shows, opinieartikelen over vervuilende studiereizen. Dit smaakte naar meer en ik mocht vervolgens stagelopen bij de redacties economie en religie & filosofie van Trouw. Daar deed ik verslag van managementhypes, jonge theologen en vergeten filosofen uit de Gouden Eeuw.

En nu vertel ik dus verhalen als freelance journalist. Daarbij ben ik geïnteresseerd in de grote vragen die de mens bezig houden: Wat zijn onze worstelingen? Hoe kunnen we dingen verbeteren? Waar kunnen we inspiratie uit halen?